White Wash buffetkasten is altijd mooi

Wel eens gedacht aan white wash buffetkasten in je woonkamer of in een andere ruimte in je huis? White wash is een soort van landelijk effect van grenen of eikenhout met een soort van witte waas of een niet dekkende op brocante lijkende look. White wash wordt tegenwoordig vrijwel overal op toegepast, white wash buffetkasten zijn echter helemaal hip tegenwoordig.

Het zijn eigenlijk niets meer of minder dan gekalkte buffetkasten

Bij de realisatie van deze specifieke look wordt overigens lang niet altijd de juiste techniek toegepast om de mooiste white wash buffetkasten te realiseren, volgens velen is een sleetse witte laag met verf dit ook al tegenwoordig. Eigenlijk zou je white wash buffetkasten moeten omschrijven als gekalkte buffetkasten. White wash is een speciale techniek. Je geeft meubels een gebleekte uitstraling, maar de houtnerf blijft steeds zichtbaar. Tot jaren geleden werd er om white wash buffetkasten te creëren daadwerkelijk gebruik gemaakt van kalk. Kalk had nog een voordeel in de vorm van een ontsmettende werking. De aangebrachte kalk trok in de nerven van het hout en juist dat gaf het zo fraaie gebleekte effect. Tegenwoordig worden white wash buffetkasten gemaakt door deze techniek vooral zo goed mogelijk na te bootsen.

Kalkwas werkt prima op onbehandeld hout, speciaal op eiken

White wash buffetkasten kun je realiseren met kalkwas, ook wel krijtwas genoemd. Dit werkt prima op onbehandeld hout en heeft het beste effect op eikenhout. Nu blijft de was achter in de nerven en krijg je mooie white wash buffetkasten. Deze methode is ook prima toe te passen op onbehandeld steigerhout. Je kunt het effect van white wash buffetkasten ook nabootsen met krijtverf of door aan de slag te gaan me verdunde witte verf. Je kunt zelfs prima zelf white wash maken door krijtverf te verdunnen met water. Je brengt vervolgens een behoorlijke laag wash aan met bij voorkeur een brede kwast. Vervolgens veeg je de overtollige wash weg met een pluisvrije doek. Dit doe je wel in de richting van de houtnerf.

Verniswas geeft mooi effect en beschermt ook nog eens tegen vlekken

Je creëert white wash buffetkasten ook met verniswas, dit product geeft een kleurwaas aan onbehandeld hout. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor bescherming tegen vlekken. Ook nu is het een kwestie van royaal aanbrengen en weer wegvegen met een doek. Kind kan de was doen en jij hebt zomaar prachtige white wash buffetkasten.

 

White wash buffetkasten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *