Specialist als Cad cam programmeur Breda staat voor u klaar

Om te begrijpen wat een Cad cam programmeur precies is en wat een Cad cam programmeur doet, is het belangrijk eerst te weten waar de afkortingen precies voor staan. Cad betekent Computer Aided Design en Cam staat voor Computer Aided Manufacturing.

Software wordt gebruikt voor zowel ontwerp als de vervaardiging van producten

Daardoor wordt duidelijk dat een Cad cam programmeur zich bezighoudt met software, software die gebruikt wordt voor zowel het ontwerp als ook de vervaardiging van producten. Dit geldt zeker ook voor het productieproces van CNC gestuurde machines. Kijken we naar Cad, dan ligt de focus vooral op het ontwerp van een product en de bij dit product behorende documentatie. Je zou kunnen stellen dat Cad dus staat voor het het tekenen en ontwerpen met gebruikmaking van een computer.

Met het Cam pakket is de programmeur in staat product contouren tekenen

De Cam software maakt gebruik van de in Cad software ontwikkelde ontwerpen. De ontwerpen genereren de designs die daarna worden omgezet in echte producten. De Cad cam programmeur is vooral werkzaam binnen de architectuur, de landmeetkunde, civiele techniek, bouwkunde, industriële ontwerpen en ook de wegenbouw. Zeker de Cad cam programmeur weet als geen ander dat een Cam pakket diverse soorten Cad bestanden zoals bijvoorbeeld DWG-, DXF, STEP en SLDPRT bestanden in kan laden. Met het Cam pakket kan de programmeur productcontouren tekenen. Is dat gedaan, dan worden de bewerkingen toegevoegd aan product of contour.

Inschrijven van de maten op de tekeningen is overbodig

Doorgaans zijn de Cam pakketten nogal uitgebreid en beschikken ze over praktische bewerkingsstrategieen. Zowel het kiezen van gereedschappen als het bepalen van de opspanningen verlopen op identieke grafische en interactieve wijze als dat bij het ontwerpen het geval is. De programmeur Cad cam zorgt ervoor dat de vormelementen van het product aangewezen worden op het beeldscherm. Daardoor is inschrijven van de maten op de tekening overbodig. De alom bekende gereedschapsbaan zie je meteen op het beeldscherm.

Werk voorbereidingstijd omlaag, aantal fouten ook drastisch naar beneden

Met name Cam laat nogal wat significante voordelen zien. Zo kan de werkvoorbereiding tijd aanzienlijk verkort worden en zal ook het aantal fouten drastisch verminderen, speciaal in de programmering van productie werktuigen. Ook al een groot voordeel is dat de productiemiddelen in de werkplaats veel efficiënter ingezet kunnen worden door de Cad cam programmeur. Ook de kwaliteitsbeheersing wordt aanzienlijk verbeterd door op deze wijze te werk te gaan.

 

Cad cam programmeur Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *