Oudhollandse Keezenspel

KeezenspelHet Oudhollandse Keezenspel is afgeleid van het Indiase Pachisi, waar wij ook het kaart spel pesten van af hebben geleid. Het Keezenspel is een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten. Hiermee is het een unieke combinatie van kaart- en bordspel.

Keezenspel is een spel dat voornamelijk in het noorden van het land wordt gespeeld en sommigen in dit gedeelte van het land zeggen zelfs dat zij Keezenspel uitgevonden hebben.

Het Keezenspel aanschaffen

Wanneer je het Keezenspel aan wilt schaffen, kun je kiezen voor een online webshop waar je dit spel kunt bestellen. Dan hebt je het Keezenspel de volgende dag in huis en kun je het meteen gaan spelen. Echter kun je ook kiezen om het Keezenspel te kopen bij een bordspelenspecialist die hier ook advies bij kan geven. Zo’n winkel vindt het geweldig om je alles over het Keezenspel te vertellen en kan je ook in laten zien dat er misschien nog andere spellen zijn die net zo leuk zijn of nog beter bij je passen. Het Keezenspel is makkelijk te leren, maar het is wel belangrijk dat je de spelregels goed doorleest voor je begint. Anders kom je halverwege het spel allemaal problemen tegen die het niet leuker maken. Hierdoor kan het handig zijn om het spel even goed uit te leggen voor je er aan begint. Het Keezenspel heeft namelijk allemaal elementen, zoals kaarten en pionnen, die samen het spel bepalen.

Waar komt het Keezenspel vandaan?

Het Keezenspel is verzonnen in Nederland, maar gebaseerd op een India’s spel. Dit speel je vanaf 2 tot 8 spelers en is dus geschikt als gezelschapsspel. Keezenspel is zo bekend in sommige delen van het land dat er gewoon landelijke kampioenschappen worden georganiseerd om de beste Keezenspel speler te bepalen. Het kan heel leuk zijn hier een keer bij te gaan kijken, zodat je een goed beeld krijgt van wat het Keezenspel nou precies inhout en wat dit betekend voor de mensen om je heen en de spelers van het spel. Zo kun je namelijk zelf ook beter worden in het Keezenspel en hier wensen meen gaan verslaan! Dat is heel leuk en ook nog eens goed voor je hersenen, want je wordt er flexibelere van en gaat er sneller door denken. Daarnaast kun je ook sneller gaan winnen met het Keezenspel omdat j trucjes gaat leren die je sneller naar de winnerspositie brengen. Hierdoor wordt het steeds leuker om het Keezenspel te spelen. Het Keezenspel is al jaren een populair spel in het land Ga jij het ook spelen en word jij misschien de nieuwe Keezenspel kampioen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *