Opzoek naar Podcast productie

Een goed gesprek met een bekende of minder bekend iemand over een specifiek onderwerp. De tijdsduur maakt niet uit. Op de radio is dat in onze snelle wereld uitgesloten. Dat wil, zo zegt men, de consument niet. Gek genoeg scoort de podcast productie steeds beter, ook als een podcast productie langer dan een uur of twee uur duurt. Met een podcast productie kun je dus de diepte in.

 

Podcast productie

 

Luister wanneer jij wilt

Een podcast productie luister je wanneer jij dat wilt. Bovendien bepaal jij waar je naar luistert en ben je niet afhankelijk van wat de radiomakers met je willen delen. Podcast is het moderne radio luisteren en iedereen kan al met behulp van een smartphone een podcast productie maken. Maar; wil je echt een professionele podcast, dan maak je uiteraard gebruik van moderne apparatuur. Het is maar net wat je wilt.

Paradijs voor journalisten

Ondertussen hebben ook alle grote merken zich toegelegd op podcast producties. Zeker de media dus, want kranten als het AD en de Telegraaf bieden verdieping over bepaalde onderwerpen via een podcast productie. Zeker de onbeperkte ruimte die er wat dat betreft is, moet voor de journalisten als het paradijs voelen. De zaak Holleeder bijvoorbeeld, is er een mooi voorbeeld van. De Willem podcast ontstond, waar wekelijks het proces Holleeder uitvoerig besproken werd, uitvoeriger dan in welke krant of op welke website dan ook. Het mooie van een podcast productie is ook dat jij luistert wanneer jij dat wenst.

Podcast productie biedt verdieping en bovendien ook extra gemak

Een podcast productie biedt de consument gemak. Tegenwoordig hoef je dus niet eens meer te lezen maar kies je gewoon een podcast. De verschillende aanbieders van podcast producties rubriceren het ondertussen gigantische aanbod in onder meer waargebeurde verhalen, actualiteit, sport, comedy, wetenschap, lifestyle, kinderen en muziek, om er slechts een aantal te noemen. Ook de bekende Nederlander heeft de podcast ontdekt, zoals ook steeds meer mensen bekend raken door een podcast productie. Neem bijvoorbeeld een Monica Geuze. Hoewel in ons land Adam Curry als de grondlegger van de podcast productie gezien wordt, mag voormalig Veronica presentator Patrick Kicken wel de podcaster van ons land genoemd worden. Kicken heeft verschillende podcasts die gaan over spiritualiteit, non-dualisme en de radio en media. Ook zijn frequente onderonsjes met Paul Smid trekken steeds meer toehoorders. Het is onwaarschijnlijk dat er iemand in ons land is die meer produceert dan Kicken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *