Opzoek naar Franse les Haarlem?

Stel je krijgt van je leidinggevende de kans om een filiaal in Frankrijk te gaan leiden. Dan is het van cruciaal belang dat je de Franse taal zo snel mogelijk onder de knie krijgt. Dat kan uiteraard door Franse les te gaan volgen. Daarnaast kun je ook in je dagelijks leven proberen een eigen cursus Frans te nemen.

Minimaal een lesje per week

Franse les dus. Best pittig als je niet bekend bent met de Franse taal. Je kunt voor verschillende soorten Franse les te kiezen, naar gelang de tijd die je hebt is het volgen van tenminste een les per week wel het minimale. Tijdens de Franse les zal je worden geleerd hoe jij je verstaanbaar maakt in de Franse taal.

Zonder beheersing van de taal raak je geïsoleerd

Het spreken van de taal is belangrijk, want je verbale kwaliteiten zijn vaak je grootste instrument als het gaat om leiding geven. Als je werknemers je niet verstaan, dan kun je nooit perfectie van ze verwachten. Weten ze niet precies wat ze moeten doen. Je kunt zo geen gesprekken met het personeel voeren en zult als leidinggevende al snel in een geïsoleerde positie terechtkomen Er ontstaat zonder beheersing van de Franse taal nooit enige vorm van saamhorigheid en eenheid. En dat moet je uiteraard zien te voorkomen.

Luister naar Franse liedjes

Huiswerk hoort zeker ook bij Franse les, les die je uit kunt breiden door zelf nog extra leermomenten te pakken, je eigen cursus Frans te maken dus. Zoek bijvoorbeeld op YouTube naar Franse liedjes. Nou is het geen zaak die uit volle borst mee te zingen, maar om te proberen te begrijpen waarover het liedje gaat. Zoek op je televisie ook naar een Franse zender en probeer elke dag het Journaal te bekijken en probeer te achterhalen wat er gezegd wordt en wat het belangrijkste nieuws van die dag is. Online kun je in het weekend proberen een Franse krant te lezen. Op die manier kun je dus zelf ook veel doen om de Franse taal zo snel mogelijk te beheersen.

Combineren met een interne periode in het klooster

Je kunt ook in het klooster gaan, een klooster waar alleen Frans wordt gesproken en waar jij je maar moet zien te redden. Voetbaltrainers die naar het buitenland gaan doen dit vaak. Het is een manier die werkt dus wellicht kun je dit combineren met Franse les.

 

Franse les Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *