Opzoek naar auto kopen sas van gent

Aan occasions geen gebrek in ons land, want online heb je de keuze uit zeker enkele honderdduizenden gebruikte auto’s. Een occasion kan een auto van enkele honderden euro’s zijn, maar even goed een auto van een ton. Occasions worden elke dag verhandeld, iets dat vooral een kwestie is van afdingen en durven.

De meeste verkopers praten als Brugman over hoe goed de auto wel niet is

Occasions kopen is en blijft een risico. De meeste verkopers kunnen praten als Brugmann en altijd wordt de te koop staande auto uitvoerig geprezen. Of de occasion ook echt zo goed is, is echter maar de vraag. Je kunt geluk hebben en jarenlang plezier aan je occasion beleven, je hebt ook occasions die je al snel na aankoop laten staan. En vaak heb je wel garantie, tot dat je van de parkeerplaats van de garage vertrekt en verder niet. Occasions kopen is dus best moeilijk, zeker als je zelf geen verstand van auto’s hebt.

Neem een specialist mee

Ook het feit dat een auto APK gekeurd is, zegt niet alles. Integendeel. Ook APK gekeurde occasions kunnen er zomaar mee ophouden, een APK is iets anders dan een garantietermijn. Occasions kopen vraagt om kennis en ervaring, Heb jij dat zelf niet en ben jij veroordeeld een auto te zoeken tussen de duizenden aangeboden occasions, neem dan bij voorkeur iemand mee die wel kennis van zaken heeft. Je hebt vast wel iemand in je kennissenkring. Vaak kunnen specialisten al heel erg snel zien of occasions nog in goede staat verkeren of het geld niet waard zijn.

Altijd een proefrit

De specialist in occasions zal daarbij zijn mening vormen op basis van een proefrit, want een auto kopen betekent ook als het om occasions gaat eerst een proefrit maken. Tijdens de proefrit kan heel erg veel duidelijk worden. Alleen het geluid dat de auto maakt kan al belletjes laten rinkelen bij de specialist. Tijdens de proefrit test je in korte tijd de auto zo volledig mogelijk Ga dus het stadscentrum in, maar ga ook zeker de snelweg even op. Keer op de weg en rem plotseling af. Schakelt de auto goed en beschikken de banden nog wel over profiel? Het zijn allemaal zaken die je goed moet bekijken voor je besluit een occasion te kopen. Met een specialist wordt de keuze tussen de beschikbare occasions in elk geval gemakkelijker en is de kans groter dat je een betrouwbare auto koopt.

 

auto kopen sas van gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *