Met data mining kan uw organisatie efficiënter werken

Data mining

Nu we in een wereld leven waarin we enorm veel data omzetten en nodig hebben om bepaalde processen succesvol te laten verlopen, is het steeds belangrijker dat dit goed gebeurt. Daarom maken machines steeds meer gebruik van data mining. Dat is niet te vergelijken met data analyse, maar ligt er wel dicht in de buurt. Denk hierbij aan het gebruik van grote hoeveelheden informatie met veel voorkomende namen of veel voorkomende data.

Wat is data mining?

Data mining is een system waarbij een computer zoekt naar vergelijkingen of overeenkomsten in een grote hoeveelheid data. Hierbij kun je denken aan het principe van onderzoeksjournalisten. Die ontvangen enorm veel informatie over een bepaalde zaak en willen dit vervolgens efficiënt kunnen onderzoeken. Met honderden mensen al die papieren door gaan lezen is natuurlijk niet erg efficiënt en daarom kan data mining hiervoor worden ingezet. In die gevallen weet je zeker dat je deze data op de juiste manier aan het verzamelen en bestuderen bent. Een computer wordt niet moe, denkt veel en veel sneller als wij en zal daarnaast ook eerder met goede oplossingen komen. Een computer die data mining doet zal namelijk nooit met het probleem komen dat het dingen vergeten is die het eerder gelezen heeft. Daarbij is dit bij menen wel mogelijk en dit kan tot cruciale fouten leiden.

Data maning met behulp van AI

AI is een enorm opkomende hulpbron van supercomputers die razendsnel de data die moet worden bekeken kunnen analyseren. Vervolgens kunnen in die data patronen worden gezien die een mens nooit kan zien. Dit data mining zorgt er vervolgens voor dat er heel gemakkelijk informatie kan worden gewonnen, zodat de mensen die deze informatie moeten gebruiken deze vervolgens efficiënt in kunnen zetten. Zo kunnen we problemen of vraagstukken sneller en gemakkelijker oplossen en er voor zorgen dat we deze informatie ook op de juiste manier in blijven zetten. Hierbij kun je denken aan onderzoeken naar bijvoorbeeld criminelen die in honderden teksten benoemd worden, of het bekijken van transactielijsten van een bank, zoekende naar frauduleuze transacties, et cetera.

Het gebruik van data mining voor burgers

In sommige landen worde data mining al gebruikt om mensen te monitoren. Door alle informatie die over mensen bekend is aan een computer te geven, kan deze er voor zorgen dat er hele duidelijke plannen en analyses van deze mensen ontstaan. Hiermee kun je mensen goed checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *