Handig omgaan met hapjes voor je baby

Hoewel de potjes babyvoeding die je kunt kopen in de winkels uiteraard heel handig kunnen zijn, is het prettig om zelf snel en goedkoop goede hapjes voor je baby te kunnen maken. Dit kun je doen (naast de flesvoeding of de borstvoeding van jouw kindje) vanaf de leeftijd tussen de zes en acht maanden. Door verse groenten eventueel even te stomen zorg je ervoor dat de vitaminen in de groenten zoveel mogelijk behouden blijven en kun je de groenten makkelijk fijn prakken tot een makkelijk te eten en gezond hapje. Bewaar jouw eigen gemaakte hapjes voor de baby in de vriezer (bijvoorbeeld in een ijsblokjeshouder), in porties in zakjes of in een bakje in de koeling. Zorg er uiteraard wel voor dat de hapjes op kamertemperatuur worden gegeten. Voeg zachte rijst of aardappel en eventueel wat (geen rauwe) vis of vlees toe.

Samenwerken voor de hapjes van jouw baby

Na het koken of nog voor het eten weet je uiteraard al welke ingrediënten je gaat gebruiken voor de maaltijd, of weet je wat je over hebt. Kook je groenten? Leg dan hier en daar een paar schepjes opzij om later hapjes te kunnen maken die je kunt bewaren voor later. Heb je een vriendin of vrienden met een baby die ongeveer dezelfde leeftijd hebt? Dan kun je afspreken dat je af en toe ruilt van hapjes die jullie beiden op voorraad hebben. Houd bij welke ingrediënten erin zitten. Zo leert jouw kindje een veelvoud aan smaken en soorten groenten en fruit kennen en beschikken jullie beiden over een handige voorraad vers gemaakte hapjes.

Geen toevoegingen in de hapjes voor je baby

Naast het financiële voordeel van het zelf maken van de babyhapjes van verse ingrediënten is er nog een voordeel te behalen met het zelf koken voor jouw kindje. Jij hebt in de hand wat de toevoegingen zijn aan de mini-maaltijd van jouw kleine en kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen biologisch geteelde groenten en fruit te gebruiken. Ook toevoegingen zoals suiker en zout of kruiden heb jij in de hand. Zo bepaal jij aan welke smaken jouw kindje kan wennen en welke soorten eten jij geeft. Vries de hapjes voor jouw baby in, in kleine porties en maak een handige voorraad waarmee je naar wens af kunt wisselen. Dat geeft een goed gevoel en zorgt voor een flink gevarieerd eetpatroon met een veelvoud aan groenten en fruit.

Hapjes baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *