Een uniek kraamcadeau vinden!

Wie kent het probleem niet? Een familielid heeft een schattig klein kindje gekregen en nu ben je uitgenodigd op kraamvisite. Dit kan allemaal heel leuk en schattig zijn maar voor de meeste mensen is het een flinke uitdaging om een passend cadeau te halen voor deze bijzondere gebeurtenis. De geboorte van een nieuw leven is wereldwijd natuurlijk een wonder en dat hoort gevierd te worden. Er zijn vele verschillende tradities en culturen die dit op spectaculaire wijze vieren. Een babyshower hoeft natuurlijk helemaal niet zo gek en in Nederland is het vaak ook een brunche achtige samenstelling. In deze blog zal je een aantal tips lezen voor een uniek kraamcadeau! Wat is er nou schattiger dan een wieglaken met naam!

Een uniek kraamcadeau

Hoe kan je nou dat ene cadeau vinden dat zelfs het gelukkige echtpaar overdonderd? Vaak worden de ouders overspoeld met nieuwe truitjes en andere schattige kledingstukken terwijl dit vaak niet nodig is. Het wordt vaak gewaardeerd als je met iets nuttigers aankomt waar de baby en de ouders ook echt wat aan hebben. Hier volgen een aantal tips waarbij jij de show kan stelen op de aankomende babyshower. Een mogelijkheid voor een nuttig cadeau, wat misschien minder leuk lijkt om te geven, is een voorraad hydrofiele doekjes. Deze doekjes zijn de rode draad voorouders in de eerste jaren van een baby. De hydrofiele doeken zijn eigenlijk overal voor te gebruiken. Een ander idee is het verwerken van de uitnodiging voor de babyshower. Een echt uniek kraamcadeau krijg je door het geboortekaartje te verwerken in een leuk kussen of ander voorwerp. De ouders nemen meestal veel tijd voor het ontwerpen van een geboortekaartje en dat maakt het extra mooi om terug te geven!

Leerzaam

Het kan natuurlijk ook leuk zijn om iets leerzaams te geven met het oog op de aankomende jaren van het kind. Natuurlijk wil je niet de saaie oom of tante zijn die aankomt met studieboeken maar er is een mooi alternatief. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel boeken en prentenboeken met een educatief tintje voor de baby. Het wordt duidelijk met moderne kennis dat de ontwikkeling van een kind aan veel meer verbonden ligt dan we eerder dachten. Zo zou bepaalde muziek en beeld al helpen bij de ontwikkeling van de hersenen van een kind. Een leuk alternatief cadeau zou dan een leerzaam speelgoed stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *