Ben jij op zoek naar interim vacatures ?

Vooral gemeenten zijn niet zelden op zoek naar mensen die op tijdelijke basis invulling kunnen geven aan interim vacatures. Juist daarom worden interim vacatures ook wel eens gekscherend gemeente vacatures genoemd. Het mogelijke duidelijk zijn; als je een interim vacature invult ben je tussenpaus en vul je tijdelijk een vacature in tot dat er iemand anders gevonden is die de dienstbetrekking voor langere periode zal uitoefenen.

Verschil van inzicht

Wethouders die of zelf vanwege een verschil van inzicht opstappen of andere belangrijke ambtenaren die uit de roulatie raken, binnen de gemeenten is het van groot belang dat de posities ingevuld blijven, soms in de wetenschap dat iemand na verloop van tijd zijn werkzaamheden weer op zal pakken. Denk in dat kader maar eens aan een vrouw die zwanger is en daardoor tijdelijk de taken neer moet leggen.

Voor- en nadelen

Interim vacatures bieden voor- en nadelen. Voordeel is wel dat je na een vooraf bepaalde en vaak korte periode over een professional kunt beschikken waarvan je dus ook gemakkelijk weer afscheid kunt nemen. Als grootste nadeel wordt de kostenpost genoemd, interim professionals die de interim vacatures invullen zijn vaak niet de goedkoopste medewerkers. De posities die echter ingevuld moeten worden zijn zo belangrijk en maken de investering echt noodzakelijk. Sommige posities binnen een organisatie moeten simpelweg steeds ingevuld zijn en dat mag dus geld kosten.

Verfrissende werking

Ook voor de organisatie kunnen professionals die interim vacatures gaan invullen een verfrissende werking hebben en soms worden dergelijke professionals ook gebruikt om impopulaire maatregelen te nemen. De mensen die interim vacatures invullen kijken vaak met een frisse blik naar de organisatie en zijn vaak onbevooroordeeld en hebben geen enkele verbintenis met de mensen die binnen de organisatie werken. Dat maakt het nemen van ingrijpende en harde maatregelen vaak gemakkelijker. De professional op tijdelijke basis beslist gewoon, zonder aanziens des persoons.

Trainers worden erg vaak de laan uitgestuurd

Ook in de voetbalwereld zijn nogal eens interim vacatures, als weer eens een trainer de laan uitgestuurd wordt als de resultaten tegenvallen. Vaak onnodig, want vaak slaagt een interim trainer er ook niet in successen te boeken. Wat dat betreft zou het beter zijn om de spelers weg te sturen. Dat is voor de meeste clubs echter veel te duur. De trainer wegsturen is een goedkoper alternatief, ondanks het feit dat is bewezen dat een interim trainer het vaak niets beter doet.

 

Interim vacatures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *